Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szellemek

2015.07.02

Ez a teljes tudatosság az ember halála után. Bőre a lélek ektoplazmája. Halál után a testi kötelékei ( kerekesszék, vagy fogyatékosság) elmúlnak, és tiszta fényben ragyoghat. Mintha a Jinnt kiengednék a palackból. 42 napja van mindenkitől elbúcsúzni annyi napot tölthet itt, kivéve ha nem kel át, mert akkor dühös szellemként itt ragad, és rákényszerül, hogy erőt lopjon az emberektől. Közelében hűvös van, mert a levegőből is elszívja az erőt.Ha az itt maradásának, vagy dühének tárgy a megsemmisül, akkor át tud kelni.  A növények bizonyos esetekben kihalnak köröttük, vagy sírjuk körül.

Gyakorta egy személyhez, tárgyhoz, vagy egy helyhez ragaszkodnak, s faluhatárt ( vagy házét) nem lépik át.

Az is itt maradhat akinek brutális, kegyetlen halála volt.

Képes áthaladni rajtad, ami olyan érzés mintha a mellkasodból kiszívnák az energiát. Képes megszállni, és olyan dolgokat csináltat veled amire ő gyáva volt életében. Képes a telekinézisre. Egy gondolattal akárhol lehet. A Halál angyala segíti át.

Mindszentekkor (Halloveen, Samhain)kor a világok közti fátyol vékony visszajönnek.

Elűzhetők zsályával, elriasztja őket a vas, a só. Végleg elűzhető, ha csontjait sóval hintve elégetik. Ilyenkor ha tárgyhoz ragaszkodik az is el kell pusztítani.

Csak azt látják amit akarnak. Gyakorta a haláluk pillanatát élik át folyamatosan.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

.

(Kecskebéka, 2015.11.15 11:06)

Őszinte gratulációm kedves szerkesztő, szépen leírtad az Odaát c. sorozat lényegét!

Re: .

(szerkesztő, 2015.12.06 17:14)

Kedves kommentelő! Ha van valami igazság a sorozatban az le van írva. Nem arra az adott sorozatra fókuszáltam, a tudás régi. Utána is nézhet. Mellesleg személyes tapasztalat is társul a leírottakhoz.
ez nem sorozatismertetés!