Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Varázskönyv ,Grimoire , vagy Árnyak Könyve

2015.05.07

varzsknyv.jpgA három szó végülis telljesen ugyanazt jelenti egy könyv amelybe a boszorkány a tapasztalatait , megszerzett tudását leírja. A legújabb divat hogy kinyomtatják oldalait ,de szerintem a kézzel írott marhabőrkötésű könyvek a legjobbak de ez mindenkinek a saját döntése. Én szorgalmazom a kézzel írottat.

Nem mindenkinek telik persze marhabőrkötéses könyvre , nekem is egy spirálfüzet volt az első és annál jobb nem is kell elsőre. Mondhatom azóta volt egy pár s csak emlékbe őrizem meg őket. Minden évben ,,kiadtam"2-t . De megérte mert a mostanit már csak valahogy meg kell oldanom hogy bekössem de kanyarodjunk is vissza.

Fontos és lehet saját vagy családban öröklődő. Ha valakinek nincs családi könyve akkor érdemes minél előbb belekezdeni írásába.

Nem az a varázsereje hogy a varázslatok benne vannak hanem az hogy mennyit használod s ha sokat használod kötődni kezdesz hozzá s kell ennél nagyobb erő?

Érdemes figyelni arra hogy hosszú távra tervezzük és úgy kell bánni vele mintha a gyermeked lenne mert amint te felszenteled ,,élőlény lesz" ,,Olykor hozzá adsz máskor belőle merítesz"/bűbájos boszorkák:az ük-ük-üknagyanyánk/ Válassz olyat ami strapabíró és viszonylag kis helyen is elfér nem kell feltétlen A3-as mert az már szintén túlzás. Nekem volt A4-es de A5-ös is (jelenleg is az van de minek is nagyobb).

Lehet több könyved is egyszerre de az egy könyv az ideális.

De ne is húzzuk ezt tovább. Megvan a könyv, érdemes könyvjelzőket venni/készíteni hozzá vagy megoldani egy szalaggal.Használhatsz jelölőcetlit, elválasztólapokat is Kreatívan!

Ha azt szeretnéd hogy lapjai öregebbnek látszódjanak kend be CUKROZATLAN!!! teával és hagyd hogy megszáradjon majd kicsit gyűrd meg. Esetleg széleit kicsit meg is perzselheted.

Hogyan kezeld s miképpen használd:arnyakkonyve.jpg

- Óvatosan lapozd nehogy elszakadjon.

- Érdemes minden lapot külön-külön megtervezni grafittal és átírni utána színessel filctollal vagy tintával.

- Ha a szépségére is ügyelni akarsz, akkor írj lassan és szépen kerekítsd a betűket.

- A tollad legyen sima golyóstoll, de ha gyakorlottabb vagy akkor töltőtollal is próbálkozhatsz.

- Növényi minták beragasztásánál használhatsz celluxot és beragaszthatod zacskóban is főleg ha ritka vagy mag esetleg erős szagú.

- Használj vonalzót és körzőt!

A könyv a tiéd és azt írsz bele amit akarsz de érdemes minden tapasztalatodat leírni benne.Álmaidhoz célszerű külön álomnaplót vezetni. Ötletként témák:

  • Varázslatok: Nem csak a teljes varázslatok, hanem a részeik is helyet foglalhatnak.
  • Megfelelések: Célratörő a fajtánkénti besorolás pl.: ált.színmegfelelések, rúnák abc-k, növényi megfelelések.
  • A megfelelésekhez tartozik, de külön oldalt is kaphatnak a Holdfázisok, Napok megfelelései, Bolygók megfelelései, Planetáris időzítés,
  • Mitológiai rész: Itt leírhatod a mágikus lényekről, amit tudsz és tapasztaltál. Emellett az Isteneket történetét is és hozzájuk tartozó tényeket is írhatsz.

Tipp:

Hagyj ki helyet mindig, hogy ha új megfeleléseket, legendákat, varázslatokat találsz, oda tudd írni.

Ábrákat magad is készíthetsz a mágikus lényekről, tárgyakról, ásványokról és kövekről. Hangulatosabb lesz tőle a könyved.

Előre azokat írd, amik egy varázslathoz szükségesek, tehát a megfelelések, növények, állatok, bájitalok és főzetek receptjei, rúnák és ábécék.

Utána javaslom az istenekről szóló részt és utána a bájokat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.