Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bájitalok, (főzetek) igézetek bíbájok

2015.05.07

127930445635075771_vxrik4mb_c.jpgFontos: Ne használj az égadta világon mindenre igét vagy varázst, egyrészt mert véleményem szerint eléggé túlzás ha valaki varázslattal seper fel (ami egyébként lehetséges de telljesen felesleges).

Hogy a varázs működjön érdemes odafigyelni egy kettősségre ami a : szó és a tett egyensúlya. Ez aszt jelenti hogy ne legyen több a beszéd mint a tett de fordítva se mert ez valamiféle egyensúlyt garantál.

A varázslat több öszetevőből áll:

Mindenképpen kell gyertya: Melynek színei egyéni jelentéssel bírnak (színeinek jelentése a megfelelések közt).Van a mágiának egy afféle ,,törvénye" ami ekképp szól: Tűz nélkül ne szólj az istenekhez!

(Ásványok)    Ásványokat csak akkor, ha a főzet nagyon kívánja. Egyébként nem kihagyhatatlan.Lehet egyszerűbb bájitalokat is készíteni, amiben nincs más csak egy darab ásvány. Ezek általában a kristályelixír nevet viselik.Forralás nélkül készítik és 3-9 napot szokták állni hagyni.

Növényi megfelelések

Asztológia vagy holdállás

(Ünnepek megfelelései)

Igézet mely pontos, rövid és lényegretörő és invokációval kezdődik , köszönetnyilvénítással végződik.

(Rúnák)

Színek megfelelései

Fontos: A mennyiség nagyon lényeges. Az ősi vagy régebbi receptek mértékegységei a csipet a marék a csokor teáskanál evőkanál stb.

De ha nagyon pontosan akarod megadni a növények mennyiségeit akár grammot is használhatsz.

Találékonyság a jó boszorkány és mágus legjobb társa és jellemzője. Ne csak azt nézd, hogy a forrásaid mit ajánlanak, hanem azt is, hogy te mit kötsz az adott növényhez, ásványhoz, stb., mert az egyéni meglátások is jól jönnek. A megfelelések alapján könnyű dolgozni.

Megfelelések. Kreatívan! Ha nincs valamid, helyettesítsd akár két másik növénnyel. A megfeleléseket pedig úgy tekintsd, hogy pl. az tisztaság szenvedélyek leküzdésekor is jól jöhet, ám a szellemektől energiáktól való tisztaságként is értelmezhető. Ha ilyen szemmel tekintesz minden leírásra, könnyen összehozhatod a receptet.

Ne legyen túl sok minden a receptben, mert nem kell túlzásokba esni. Tisztán és egyszerűen dolgozz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.